En bicicleta de Berlin a Copenhagen

Preparació

 

 

Comentaris a:

tots@rutesrares.com


On anem?

Un dia, "surfejant" per Internet vam anar a parar a la plana web de Verlag Esterbauer GmbH, una editorial especialitzada en guies turistiques de rutes en bicicleta i vam trobar la resenya desde Berlin fins a Copenhagen. La idea ens va agradar i vam començar a donar-hi voltes i a demanar els permissos corresponents.

A tots en general ens va entusiasmar des d'un inici i no va haver-hi cap dubte que el mas de maig del 2005 la feiem.

Trobar la guia va ser mes complicat i al final ens vam decidir per comprar-la a la filial alemanya d'Amazon.

http://www.bike-berlin-copenhagen.com

http://www.esterbauer.com

http://www.amazon.de

I a partir d'aquí vam anar preparant la sortida.

Ruta?

Primera consideració: No hi ha massa informació a Internet fora de la plana oficial de la ruta. Si busquem pel Google, tant a webs com a grups, no es troben masses coses, i el que es troba es amb alemany.

Malgrat això, no te perdua. Amb la guia d'Esterbauer i els senyals que es van trobant s'arriba a bon port.

Segona consideració: Un cop fet el trajecte, mes o menys tots considerem que hi ha dues parts molt marcades, l'alemanya i la danesa; i la primera es molt mes atractiva que la segona.

La ruta per Alemanya està sempre segregada dels cotxes al mig de boscos i camps de conreu i asfaltada practicament al 100%.

La part danesa, tot i estar marcada com a ruta de bicicletes, circula en molts cassos per carreteres secundaries amb poc transit, peró carreteres al cap i a la fi.

 

Allotjament?

Al final vam marxar set persones i, en alguns cassos, ens va salvar el "gong" a l'hora de dormir. La infrastructura turistica d'Alemanya (la ruta es fa per l'antiga Alemanya de l'Est) es molt minsa i s'ha d'anar en compte si el grup es molt nombrós. A Dinamarca la cosa es diferent, pero tambè cal anar en compte.

A la fi, sempre vam dormir sota cobert i en un llit.

Pel que fa al menjar es una mica com els llocs per dormir: "Aquí te pillo, aquí te mato". Si trobes un lloc per menjar i es l'hora, no busquis mes ni esperis.