La ruta del Ter

Dia 3

 

Roda de Ter - Anglés

Diumenge 06/04/2008:

09:30 Som a Osona, per tant hi ha boira, força tancada a primera hora i amb una mica més de visibilitat quan sortim.

  La boira  

 

Agafem la carretera que porta fins al Parador Nacional de Sau. El camí està flanquejat de plataners o be de camps de conrreu. Es suau i agradable, tot i que el riu no queda massa a prop.

Entre plataners   Camps de conrreu

 

Un cop arribats al Parador, fem una marrada, força dura per les cames, per anar a veure el Monestir de Sant Pere de Casserres on aprofitem per esmorzar. El que ens han donat a l'Hostal de Sant Pere de Roda no arriba per a fer ni 10 kilòmetres.

  Sant Pere de Roda  

 

Des del restaurant tenin unes vistes impressionants de la cua del pantà de Sau. La sequera es deixa notar i sols queda un petit rajolinet d'aigua d'entrada.

La cua de Sau   La cua de Sau

 

En acabar agafem una carretera estreta que va resseguint el pantà. Es un "puja / baixa" continu interromput solsament per baixar fins a l'antic poble, ara al descobert de les aigues.

L'antic campanar de Sau Sequera  

 

Arribem a la presa i aprofitem per dinar. El servei està desbordat i poca cosa podem fer. Reiniciem el camí que es converteix en una pista infernal de pedres i terra, amb pujades i baixades constants que ens ha de portar fins a la presa de Susqueda. La situació pel que fa a l'aigua es igual o pitjor que Sau, tot i així in capvespre sobre les aigues no te preu.

Susqueda Capvespre a Susqueda  

 

El camí es fa llarg i com que tampoc hem menjat massa be es esgotador. Arribats a Susqueda agafem una carretera, força transitada, que ens porta al Pasteral. Allà berenem. Per fi !!!

  El Pasteral  

 

A més de menjar, veiem com comença a plore. L'intenció era arribar fins a Girona, però veient la situació ens conformem arribant fins a Anglés. A Can Marc (on hem berenat) ens busquen adreces i telèfons d'hotels.

Des del Pasteral s'agafa la via verda del Carrilet d'Olot. Es pla i es pedala be. Anglés es a 15 minuts i hi arribem de seguida. Tenim una mica de problemes pel sopar i pel dormir però a la fi ho solucionem.

 

Menjar i allotjament

Esmorçar Hostal Sant Jordi

Esmorçar (Be) al monestir de Sant Pere de Casserres

Dinar Can Morilla (Presa de Sau)

Berenar Can Marc (El Pasteral)

Sopar Café Rutlla

Dormir Hostal Tarrés

Resum etapa
Sortida 09:30
Arribada 20:00
Kilòmetres 75
Mapes i Tracks GPS
 

Track 3er dia