GR11 - Travessa del Pirineu

Preparació

 

 

Comentaris a.:

tots@rutesrares.com
On anem?

Vam ser un grup de sis fent la ruta. La intenció es anar fent el GR11 en etapes d'una setmana. És, podriem dir, un projecte pluri-anual.

Mapa dels Pirinieus

 

De moment tenim fetes aquestes:

Tram 01 Cap de Creus · Albanyà Octubre 2007 Etapes 1 a 6

Tram 01

 

Tram 02 Albanyà · Núria Juny 2008 Etapes 7 a 11

Tram 02

 

Tram 03 Núria · Arinsal Juliol 2009 Etapes 12 a 17
Tram 02
Tram 04      
 
Tram 05      
 

Malgrat el que pugui semblar per la seva popularitat, no hem trobat massa referència a Internet que pugui servir de model. Les web que vam trobar semblaven més una referència a un projecte personal que es du a terme que no pas una informació per al gran públic.

 

Ruta?

Portavem com a referència els mapes i llibres de l'Edtorial Prames, on la ruta està descrita en direcció inversa a la que feiem nosaltres i fulls amb la descripció de les etapes que es fa al llibre GR11 - GR10 de "El mundo de los Pirineos".

En avançar en el trajecte vam anar descobrint que les etapes, tal com estan descrites al segon llibre, es fan llargues i dures.
Les que dona Prames son mes raonables tot i que les referències horaries i kilomètriques no ens van semblar reals, en funció de la nostra experiència.

Seguim sense trobar una referència vàlida per als temps en les etapes. La nostra experiència, despres d'aquest tercer tram, és que les etapes son molt llargues i impossibles de fer segons el que marquen les guies.

 

Allotjament?

El menjar i dormir son temes un xic complicats que, de vegades, es fa dificil resoldre.

En alguna de les etapes, menjar al migdia no es possible, a no ser que es porti a sobre. Pel que fa al dormir, cal preveure a l'avançada l'allotjament i reservar-lo. En tot cas, no sempre hi ha llocs per a dormir.

Un altre punt conflictiu han estat les marques de la ruta que, en molts casos, son inexistents o errònies. Menció especial es la informació que donen els vilatans o les diferents oficines de turisme: tenen un total desconeixement del que se'ls hi demana. No cal preguntar!!!

El tercer tram ha transcorregut, en molta part, per Andorra; la senyalització està molt be i és realment dificil perdre's. Pel que fa als refugis no guardats andorrans, no us fieu de que hi ha llenya per a cremar, no es veritat!!!.