Tourdera - Seguint el riu Tordera i la riera d'Arbucies

Etapa 3

 

Mosqueroles - Sant Celoni

Dimarts 02/04/2019:

Avui hem sortit de l'ajuntament de Fogars de Montclús a Mosqueroles vers les 10:50, hem remuntat la carretera que va a Santa Fe, passat Can Patxot i hem trencat a l'esquerra per la pista que porta a Can Ferrers i a l'ermita de Santa Magdalena, amb part de les edificacions annexes en ruïnes.

Foto013
Foto014

 

Hem tombat cap a la bassa de Ca n'Albert de Dalt des d'on hem iniciat un fort descens per un sender enmig del bosc, amb trams condicionats amb escalons de fusta, passant pel ben conservat castell de Montclús, del segle XI, que entrà en decadència el segle XIV per la lluita entre el vescomtat de Cabrera, al qual pertanyia, i en Pere el Cerimoniós (segons la placa informativa "ad hoc"). Hem continuat el descens per boscos d'alzines, pins i eucaliptus fins a trobar la Tordera a l'alçada de Can Marc.

Foto015
Foto016

 

Hem prosseguit pel pla entre el riu i els pobles de Sant Esteve i de Santa Maria de Palautordera, al final del qual hem tornat a entrar en zona semiboscosa i hem travessat la Tordera per un pont metàl·lic. Hem passat pel davant de la bella masia de Can Jan i hem davallat cap al rierol del Sots de Can Quadres i de Cal Gaig, que hem travessat per un pont de fusta ben arreglat.

Foto017
Foto018

 

Hem vorejat Sant Celoni per la urbanització del Pla de Palau, pel parc de la font de Sant Josep o dels Enamorats. Poc després hem trobat el GR97 que hem deixat abans de travessar per sota la via del tren i la C35, fins arribar al Pont Trencat vers les 13:00. D'allí hem entrat cap a Sant Celoni fins al restaurant El Rebost, per celebrar la bona caminada, amb un temps assolellat i ennuvolat força agradable.

Foto019
Foto020

 

 

Menjar i allotjament

Esmorzar a casa

Dinar Restaurant El Rebost - Sant Celoni


Resum etapa
Sortida 09:49
Arribada 12:52
Kms. 11,5

Perfil de l'etapa
Track 3er dia
Incidències track
Sense incidències.
Descarregar Track Etapa - 3
Track 3er dia