Tourdera - Seguint el riu Tordera i la riera d'Arbucies

Etapa 1

 

Coll de Sant Marçal · Montseny

Dimarts 05/02/2019:

Primera etapa del recorregut anomenat "Tourdera".

Ens trobem al poble de Montseny, mitja hora més tard del que era previst per un embús a l'autopista prop de Montcada. Ens recullen 2 taxis que ens porten per la Costa i Fontmartina cap a Sant Marçal (1.107m).

Passat Santa Fe, prop del Convent ens aturen els Mossos 15' per permetre la filmació d'un espot publicitari. Els taxis ens deixen al coll de Sant Marçal, vora la Taula dels 3 Bisbes. Després de regar-nos amb la contemplació de bona part de l'Osona i del Vallès Oriental, amb els Pirineus nevats al fons. Iniciem el descens cap a la Font Bona (1.085 m), vers les 11:15, on es considera que neix la Tordera. Ens fem la foto ritual tots els participants.

Foto001
Foto002

 

Continuem el descens de la formosa vall emmarcada pels contraforts dels cims de les Agudes i del Turó de l'Home, per l'esquerra, i els contraforts del Matagalls, per la dreta. Boscos de roures, fajos i avellaners. Travessem la Perxada (970 m), plantació de castanyers, i arribem a la Fabriqueta d’en Tolín (828 m), ruïnes d’una antiga serradora, ran de la Tordera, bosc de ribera (verneda). A l'entrada del càmping de les Illes trobem la font de les Nàiades (824 m). Descendim la pista fins prop de can Joan Riera on prenem un sender que ens davalla fina al pont de la Llavina. On entronquem amb el GR5 (Canet de Mar-Sitges, per 5 parcs naturals).

Foto003
Foto004

 

Camí molt ben indicat sota la carretera que mena a Coll Formic, tot i que en alguns indrets ens agafi la mandra de tirar per la directa i seguir per la carretera. Val la pena continuar pel camí. Arribem al poble de Montseny vers les 14:05. Fi d'etapa. Ens entaulem al restaurant Serra, on ja havíem estat 7 anys abans quan recorríem el GR5.

Foto005
Foto006

  

Menjar i allotjament

Esmorzar a casa

Dinar Restaurant Serra - Montseny

Resum etapa
Sortida 11:09
Arribada 14:09
Kms. 10,8

Perfil de l'etapa
Track 1er dia
Incidències track
Sense incidències.
Descarregar Track Etapa - 1
Track 1er dia