En Bicicleta pel Danubi

Dia 1

 

Barcelona - Viena - Passau (2.185 Km.)

Divendres 03/10/2003:

15:00 Aeroport del Prat. Facturació de les bicicletes sense cap altre precaució que desinflar les rodes.
Control de seguretat, després de consultar-ho amb la guàrdia civil de torn, se’ns permet passar amb les eines de reparació de les bicicletes (tornavisos claus allen i navalla)


14:45 Enlairament del vol IB 4598 cap a Viena, amb 40’ de retard.


18:30 Aterrem a Viena. Recuperem sanes i estàlvies les bicicletes. En Frederic compra els bitllets del bus cap a la Westbahnhoff, l’estació del tren que ens portarà a Passau. El conductor del bus, amb menyspreu, no ens deixa carregar les bicicletes al maleter; amb aires de menyspreu l’empleat de l’oficina del bus no ens torna els diners del bitllets, adduint que l’oficina havia tancat. Regalem els bitllets a 4 que feien cua. Anem a l’estació de tren (Flughafen). En Frederic canvia la càmera de la roda, trencada prop de la vàlvula. Complicació per comprar 4 bitllets de tren amb la màquina de l’estació. Un portugués que viu a Austràlia es fa amic d’en Josep Manel i ens diu que podem pagar el bitllet al revisor directament.


19:51 Sortida del tren de Flughafen. En ½ hora arribem a Landstrasse-Wien Mitte, per enllaçar amb la línia de metro U3. Baixem just abans que el revisor arribi al nostre compartiment (compensació parcial dels bitllets no usats). Dificultats per treure 4 bitllets de metro a la màquina (no accepta VISA, escup monedes i bitllets, s’han de treure d’un en un); les finestretes han tancat i correm el risc de perdre el darrer tren a Passau. Prenem el metro amb un sol passatge. Arribem a Westbahnhoff comprem bitllets i sopar. Semblava que ja no hi havia avui més trens a Passau que admetessin bicicletes. En general la gent no parla anglès, però ens hi podem anar entenent. Ens situem en un compartiment al costat del de bicicletes.

 

 

21:31Surt el tren amb 3 minuts de retard. Sopem i ens endormisquem.

Dissabte 04/10/2003:

00:35 Arribem a Passau. Sembla com si haguessin tret els carrers. Recerca d’hotel: l’amable noia de recepció del Holiday Inn ens diu que tot és ple, hi ha un congrés de ¿?, telefona al Rotel Inn i diu que ens hi esperen. Per dos cops anem al Rotel Inn, al costat del riu Danubi, tancat i barrat. Tornem al Holiday Inn, la noia de recepció no ho entén, nosaltres, encara menys. Ens indiquen una zona prop del Danubi on hi ha força hotels. A l’Hotel Passauer Wolf tenen habitacions individuals solament i guarden les bicicletes, ens en rebaixen el preu de 64 €/nit a 50. Acceptem.


01:45 A dormir.

Menjar i allotjament

Dinar Iberia

Sopar al tren amb el que ha sobrat d'Iberia i el que comprem a l'estació

Dormir Hotel Passauer Wolf 50€/nit a Passau